Podstawą nalewek alkoholowych YaoMedica są chińskie zioła i grzyby. Aby zmaksymalizować efektywność, używamy tylko najwyższej jakości surowca. Zioła lub grzyby zmielone są najpierw na bardzo drobny proszek na specjalnej maszynie, zmacerowane w 50% alkohololu przez okres do jednego miesiąca. Macerat jest dynamizowany każdego dnia i gotowe nalewki nie są już rozcieńczane. To bardzo ważne.
Mechanizm uwalniania składników aktywnych podczas macerowania w 50% alkoholu jest znacznie bardziej intensywny w porównaniu do ekstraktów ziołowych i ekstraktów z gorącej wody. Podczas stosowania nalewek dochodzi do uwalniania substancji czynnych już w jamie ustnej, co przyczynia się do większej efektywności.
Poszczególne przepisy YaoMedica nalewek bazują na doświadczeniach i sprawdzonych praktykach tradycyjnej medycyny chińskiej, która istnieje od ponad 4000 lat. Jej spojrzenie na człowieka jest holistyczne. Patrzy na ciało jako całość i jednocześnie rozumie je jako część środowiska. Równowaga i harmonia to sposób na radzenie sobie z wieloma trudnościami, jakie przynosi nam obecny styl życia, a nie tylko na poziomie fizycznym ciała, ale także na poziomie mentalnym.
woda, alkohol
Ren Shen - żeń-szeń, korzeń - Radix ginseng - 2,6g
Bai Zhu - atraktylod wielkogłówkowy, kłącze - Rhizoma atractylodis - 2,6g
Fu Ling - poria cocos, sklerota - Sklerotium poriae - 2,6g
Bai Shao - piwonia biała, korzeń - Radix paeoniae alba - 2,6g
Chuan Xiong - marchwica, kłącze - Rhizoma ligustici - 1,3g
Gan Cao - lukrecja, korzeń - Radix glycyrrhizae - 1,3g
Dang Gui - dzięgiel chiński, korzeń - Radix angelicae sinensis - 5,3g
Shu Di Huang - rehmania kleista, preparowany korzeń - Radix rehmaniae preparata - 5,3g
Tu Si Zi - kanianka, nasienie - Semen cuscutae - 5,3g
Du Zhong - eukomia wiązowata, kora - Cort eucommiae - 2,6g
Chuan Jiao - Pericarpium zanthoxyli - 2,6g
Xiang Fu - cibora, kłącze - Rhizoma cyperi - 2,6g
Oświadczenia zdrowotne dotyczące nalewek są zabronione przez prawodawstwo UE. Więcej informacji na temat grzybów i mieszanek ziołowych można znaleźć w publicznie dostępnych źródłach i w Internecie. Jakościowe informacje można znaleźć na www.tcmencyklopedie.cz.