Podstawą nalewek alkoholowych YaoMedica są chińskie zioła i grzyby. Aby zmaksymalizować efektywność, używamy tylko najwyższej jakości surowca. Zioła lub grzyby zmielone są najpierw na bardzo drobny proszek na specjalnej maszynie, zmacerowane w 50% alkohololu przez okres do jednego miesiąca. Macerat jest dynamizowany każdego dnia i gotowe nalewki nie są już rozcieńczane. To bardzo ważne.
Mechanizm uwalniania składników aktywnych podczas macerowania w 50% alkoholu jest znacznie bardziej intensywny w porównaniu do ekstraktów ziołowych i ekstraktów z gorącej wody. Podczas stosowania nalewek dochodzi do uwalniania substancji czynnych już w jamie ustnej, co przyczynia się do większej efektywności.
Poszczególne przepisy YaoMedica nalewek bazują na doświadczeniach i sprawdzonych praktykach tradycyjnej medycyny chińskiej, która istnieje od ponad 4000 lat. Jej spojrzenie na człowieka jest holistyczne. Patrzy na ciało jako całość i jednocześnie rozumie je jako część środowiska. Równowaga i harmonia to sposób na radzenie sobie z wieloma trudnościami, jakie przynosi nam obecny styl życia, a nie tylko na poziomie fizycznym ciała, ale także na poziomie mentalnym.
Skład:
woda, alkohol
Zhen Zhu Mu - perłódka rzeczna (słodkowodna) - Concha margaritiferae - 3,5g
Pu Gong Ying - mniszek lekarski, nać - Herba taraxaci - 3,5g
Jin Yin Hua - wiciokrzew japoński, kwiat - Flos lonicerae - 3,5g
Lian Qiao - forsycja zwisła, owoc - Fructus forsythiae - 3,5g
Zi Hua Di Ding - fiołek trójbarwny, nać - Herba violae - 3,5g
Ye Ju Hua - złocień ogrodowy, kwiat - Flos chrysanthemi indici - 3,5g
Chi Shao - piwonia chińska, korzeń - Radix paeoniae rubra - 3,5g
Mu Dan Pi - piwonia drzewiasta, kora korzenia - Cort moutan radicis - 3,5g
Dan Shen - szałwia czerwona, korzeń - Radix salviae - 3,5g
Di Fu Zi - mietelnik żakula, owoc - Fructus kochiae scopariae - 3,5g
Bei Sha Shen - radix glehniae, korzeń - Radix glehniae - 3,5g
Oświadczenia zdrowotne dotyczące nalewek są zabronione przez prawodawstwo UE. Więcej informacji na temat grzybów i mieszanek ziołowych można znaleźć w publicznie dostępnych źródłach i w Internecie. Jakościowe informacje można znaleźć na www.tcmencyklopedie.cz.