Podstawą nalewek alkoholowych YaoMedica są chińskie zioła i grzyby. Aby zmaksymalizować efektywność, używamy tylko najwyższej jakości surowca. Zioła lub grzyby zmielone są najpierw na bardzo drobny proszek na specjalnej maszynie, zmacerowane w 50% alkohololu przez okres do jednego miesiąca. Macerat jest dynamizowany każdego dnia i gotowe nalewki nie są już rozcieńczane. To bardzo ważne.
Mechanizm uwalniania składników aktywnych podczas macerowania w 50% alkoholu jest znacznie bardziej intensywny w porównaniu do ekstraktów ziołowych i ekstraktów z gorącej wody. Podczas stosowania nalewek dochodzi do uwalniania substancji czynnych już w jamie ustnej, co przyczynia się do większej efektywności.
Poszczególne przepisy YaoMedica nalewek bazują na doświadczeniach i sprawdzonych praktykach tradycyjnej medycyny chińskiej, która istnieje od ponad 4000 lat. Jej spojrzenie na człowieka jest holistyczne. Patrzy na ciało jako całość i jednocześnie rozumie je jako część środowiska. Równowaga i harmonia to sposób na radzenie sobie z wieloma trudnościami, jakie przynosi nam obecny styl życia, a nie tylko na poziomie fizycznym ciała, ale także na poziomie mentalnym.
woda, alkohol
Du Huo - dzięgiel duhuo, korzeń - Radix angelice pubescentis - 2,5g
Qin Jiao - goryczka wielkolistna, korzeń - Radix gentianae macrophyllae - 2,5g
Fang Feng - ledebouriela, korzeń - Radix ledebouriellae - 2,5g
La Jiao Gen - papryczki Cayenne - Radix capsici - 1,2g
Sheng Di Huang - rehmania kleista, niepreparowany korzeń - Radix rehmaniae - 2,5g
Dang Gui - dzięgiel chiński, korzeń - Radix angelicae sinensis - 2,5g
Bai Shao - piwonia biała, korzeń - Radix paeoniae alba - 2,5g
Chuan Xiong - marchwica, kłącze - Rhizoma ligustici - 2,5g
Niu Xi - grzebyk, korzeń - Radix achyranthis - 2,5g
Rou Gui - cynamonowiec wonny, kora - Cort cinnamomi - 2,5g
Ren Shen - żeń-szeń, korzeń - Radix ginseng - 2,5g
Fu Ling - poria cocos, sklerota - Sklerotium poriae - 2,5g
Du Zhong - eukomia wiązowata, kora - Cort eucommiae - 2,5g
Sang Ji Sheng - gęzownik chiński, gałązka - Loranthi ramulus - 6,2g
Gan Cao - lukrecja, korzeń - Radix glycyrrhizae - 1,2g