Podstawą nalewek alkoholowych YaoMedica są chińskie zioła i grzyby. Aby zmaksymalizować efektywność, używamy tylko najwyższej jakości surowca. Zioła lub grzyby zmielone są najpierw na bardzo drobny proszek na specjalnej maszynie, zmacerowane w 50% alkohololu przez okres do jednego miesiąca. Macerat jest dynamizowany każdego dnia i gotowe nalewki nie są już rozcieńczane. To bardzo ważne.
Mechanizm uwalniania składników aktywnych podczas macerowania w 50% alkoholu jest znacznie bardziej intensywny w porównaniu do ekstraktów ziołowych i ekstraktów z gorącej wody. Podczas stosowania nalewek dochodzi do uwalniania substancji czynnych już w jamie ustnej, co przyczynia się do większej efektywności.
Poszczególne przepisy YaoMedica nalewek bazują na doświadczeniach i sprawdzonych praktykach tradycyjnej medycyny chińskiej, która istnieje od ponad 4000 lat. Jej spojrzenie na człowieka jest holistyczne. Patrzy na ciało jako całość i jednocześnie rozumie je jako część środowiska. Równowaga i harmonia to sposób na radzenie sobie z wieloma trudnościami, jakie przynosi nam obecny styl życia, a nie tylko na poziomie fizycznym ciała, ale także na poziomie mentalnym.
Skład:
woda, alkohol
Cang Er Zi - rzepień syberyjski, owoc - Fructus xanthii - 8,4g
Xin Yi Hua - magnolia, pąki - Flos magnoliae - 8,4g
Fang Feng -ledebouriela, korzeń - Radix ledebouriellae - 1,7g
Lian Qiao - forsycja zwisła, owoc - Fructus forsythiae - 2,5g
Ye Ju Hua - złocień ogrodowy, kwiat - Flos chrysanthemi indici - 1,7g
Wu Wei Zi - cytryniec chiński, owoc - Fructus schisandrae - 1,7g
Jie Geng - rozwar wielkokwiatowy, korzeń - Radix platycodi - 1,7g
Bai Zhi - dzięgiel dahuryjski, korzeń - Radix angelicae dahuricae - 3,4g
Zhi Mu - anemarrhenae, kłącze - Rhizoma anemarrhenae - 1,7g
Jing Jie - schizonepetae, nać - Herba schizonepetae - 1,7g
Gan Cao - lukrecja, korzeń - Radix glycyrrhizae - 5,4g
Oświadczenia zdrowotne dotyczące nalewek są zabronione przez prawodawstwo UE. Więcej informacji na temat grzybów i mieszanek ziołowych można znaleźć w publicznie dostępnych źródłach i w Internecie. Jakościowe informacje można znaleźć na www.tcmencyklopedie.cz.