Podstawą nalewek alkoholowych YaoMedica są chińskie zioła i grzyby. Aby zmaksymalizować efektywność, używamy tylko najwyższej jakości surowca. Zioła lub grzyby zmielone są najpierw na bardzo drobny proszek na specjalnej maszynie, zmacerowane w 50% alkohololu przez okres do jednego miesiąca. Macerat jest dynamizowany każdego dnia i gotowe nalewki nie są już rozcieńczane. To bardzo ważne.
Mechanizm uwalniania składników aktywnych podczas macerowania w 50% alkoholu jest znacznie bardziej intensywny w porównaniu do ekstraktów ziołowych i ekstraktów z gorącej wody. Podczas stosowania nalewek dochodzi do uwalniania substancji czynnych już w jamie ustnej, co przyczynia się do większej efektywności.
Poszczególne przepisy YaoMedica nalewek bazują na doświadczeniach i sprawdzonych praktykach tradycyjnej medycyny chińskiej, która istnieje od ponad 4000 lat. Jej spojrzenie na człowieka jest holistyczne. Patrzy na ciało jako całość i jednocześnie rozumie je jako część środowiska. Równowaga i harmonia to sposób na radzenie sobie z wieloma trudnościami, jakie przynosi nam obecny styl życia, a nie tylko na poziomie fizycznym ciała, ale także na poziomie mentalnym.
woda, alkohol
Mu Xiang - Saussurea, korzeń - Radix aucklandiae - 3,5g
Sha Ren - amomi, owoc - Fructus amomi - 3,5g
Xiang Fu - cibora, kłącze - Rhizoma cyperi - 3,5g
Qing Pi - mandarynka, niedojrzała kora - Pericarpium citri reticulatae viride - 3,5g
Chen Pi - mandarynka, kora - Pericarpium citri - 3,5g
Lai Fu Zi - rzodkiew zwyczajna, nasienie - Semen raphani - 3,5g
Bo He - mięta, liść - Folium menthae - 4,6g
Hou Po - magnolia lekarska, kora - Cort magnoliae - 3,5g
Zhi Ke - pomarańcza gorzka, owoc - Fructus aurantii - 3,5g
Cang Zhu - atraktylód, kłącze - Rhizoma atractilodis - 3,5g
Gan Cao - lukrecja, korzeń - Radix glycyrrhizae - 3,5g
Sheng Jiang - imbir, kłącze - Rhizoma zingiberis recens - 3,5g
Oświadczenia zdrowotne dotyczące nalewek są zabronione przez prawodawstwo UE. Więcej informacji na temat grzybów i mieszanek ziołowych można znaleźć w publicznie dostępnych źródłach i w Internecie. Jakościowe informacje można znaleźć na www.tcmencyklopedie.cz.